Global Navigation

Tjen Penge Paa Nettet . dk

Sub-Navigation

Content

En Krone sparet er en krone tjent

 

Her får du nogle nyttige sparetips, så du kan få endnu mere ud af dine penge! Nogle af tingene ved du sikkert allerede i forvejen, men det kan jo ikke skade at blive mindet om dem igen. Hvis man vil være god til noget (i dette tilfælde at spare penge), er man nødt til at blive mindet om det og øve sig på det mange gange. Så her kommer de:

 • Kig i tilbudsaviser online! Hvis du også hader at få snail-mail-spam (bedre kendt som papirreklamer) ligesom mig og har et "reklamer nej tak"-skilt på din postkasse, så kig i tilbudsaviserne på nettet. Dette har en række fordele. For det første bliver du ikke bombarderet med reklamer, der alligevel ikke interesserer dig, og du er fri for besværet med at smide reklamerne ud. For det andet undgår du at blive fristet af papirreklamerne, som du jo ikke selv bestemmer, hvornår du vil modtage. Når du vælger at se reklamerne online, kan DU bestemme, hvornår du vil se dem. På den måde kan du vente med at se reklamen, indtil du skal ud og handle stort ind eller måske er på udkig efter noget bestemt. Her kan du finde et par forskellige tilbudsaviser: Bilka, Føtex, Fakta, Netto
 • Køb aldrig ind, når du er sulten. Erfaringen viser, at man ofte ender med at komme hjem med en masse man ikke har brug for, hvis man er sulten, når man er ude og handle.
 • Brug en indkøbsliste. Bestem dig for, at du altid vil medbringe en indkøbsliste og tving dig selv til kun at købe det, der står på listen. Derved undgår du impulskøb.
 • Ved dyre indkøb. Hvis du skal ud og købe en dyr ting, som f.eks. en ny bil eller en ny computer, så bestem dig for at vente en uge eller en måned før du bestemmer dig. Dyre impulskøb er roden til fattigdom! Når du tvinger dig selv til at udskyde købet, har du bedre mulighed for at vurdere om det er et godt køb, om det er noget, du har brug for, og om det er noget du overhovedet har råd til. Væn dig af med at skulle have en bestemt vare nu og her.
 • Ved bilkøb. Overvej kraftigt at købe en brugt bil i stedet for en ny bil. Tænk på at ligeså snart du er kørt ud af bilforhandlerens parkeringsplads er din nye bil faldet betydeligt i værdi. Så er bilen ikke længere "ny", og den er derfor ikke ligeså meget værd som for 2 minutter siden, hvor du købte bilen.
 • Drop dit fjernsynsabonnement. Fjernsyn er den helt store tidsdræber - hvorfor ikke vælge at droppe det helt, og bruge din tid mere fonuftigt? Hvis du dropper fjernsynet er det ikke kun dit fjernsynsabonnomentet, men også licensen du sparer. De penge du sparer her kan du spare op eller bruge til noget mere fornuftigt. Det kan selvfølgelig være svært, hvis man er vant til at se meget fjernsyn, men det er det værd. Det er ikke kun din økonomi, der bliver forbedret men også din livskvalitet. Hvis du er skeptisk kan du jo prøve at droppe fjernsyn i en måned, og se hvordan det går. Du kan også vælge at droppe dit fjernsynsabonnement og i stedet købe en stueantenne. Den har tjent sig selv ind efter en måned eller to. Så kan du i hvert fald se DR og TV2. Der er efterhånden også ved at være mange tjenester, hvor man kan se fjernsyn på nettet, og det bliver kun mere og mere udbredt. Hvis dit argument for ikke at droppe fjernsynet er, at du gerne vil følge med i nyhederne, så er det noget pjat - både DR1 og TV2's nyhder kan ses på nettet. Hvis dit argument for ikke at droppe fjernsynet er, at du følger med i en serie, så er dette også noget pjat. Lad os som eksempel sige du følger med i "24 Timer" med Kiefer Sutherland, så kan du købe en hel sæson på DVD gennem tjenester som cdon.com og dvdoo.dk til meget fornuftige priser. Du betaler måske 199,- for en hel sæson af en bestemt serie. Det er ikke ualmindeligt at betale 199,- eller mere for et fjernsynsabonnement. Med en serie på DVD slipper du for at se reklamer, og du kan se flere afsnit i træk, hvis du har lyst. Det kan godt være du ikke kan købe Robinson Ekspeditionen på DVD, men helt ærligt tror du ikke, dit liv ville gå videre uden Robinson Ekspeditionen og lignende programmer!?
 • Drop buskortet. At have et buskort kan være en dyr fornøjelse. Det er ikke ualmindeligt at betale over 300,- om måneden for et buskort. Hvis du har rigtig langt til skole eller arbejde, kan det selvfølgelig være en nødvendighed. Men hvis du har 5 km. eller derunder var det måske en idé at begynde at cykle i stedet? Hvis du allerede har en cykel er der ingen undskyldning, så er det bare at komme i gang. Hvis du ikke har en cykel, så burde du måske investere i en. Lad os sige du betaler 300,- om måneden for et buskort. Hvis du nu vælger at droppe det og i stedet køber en cykel til 3000,-, så er den tjent ind på kun 10 måneder. Efter de 10 måneder er du: en cykel rigere og i bedre form. Meget ofte er det også ligeså hurtigt, hvis ikke hurtigere at cykle, end det er at tage bussen. En anden fordel ved at tage cyklen i stedet for bussen er, at du ikke er afhængig af busserne. Busserne i Danmark kan desværre til tider være en lidt utilregnelig størrelse. Den ene dag strejker buschaufførerne, den anden dag er de syge, den tredje dag virker busserne ikke, den fjerde dag har de ikke rigtig lyst til at køre osv.
 • Køb CDer, computer-tilbehør, bøger, tøj osv. online. Der er mange penge at spare ved at handle på nettet. Web-butikker kan ofte tilbyde bedre priser, fordi de ikke har de samme omkostninger, som almindelige butikker. En butik, der kun eksisterer på nettet skal ikke betale husleje, vand og varme som en almindelig butik skal. En web-butik har heller ikke noget personale på samme måde, som en almindelig butik. Der er selvfølgelig nogen, der holder øje med web-butikken, men der er en meget større grad af automatisering, og det kommer dig som forbruger til gode i form af lavere priser.
 • Lav mad til flere dage. Man kan spare mange penge ved at lave mad til flere dage. Det helt optimale er faktiske at lave en madplan for én uge af gangen. På den måde har du et godt redskab, som du kan indrette dine indkøb efter. Udover at du kan spare en masse penge ved det, er en madplan også en god måde at holde styr på at ens kost er varieret nok. Hvis man har lavet mad til flere dage, er man også i mindre grad tilbøjelig til at bestille mad eller gå ud og spise. Sørg for at lave lækker men nem mad, ellers er der stor chance for, at du kører sur i det.
 • Hav mad og lækkerier i skabene. Sørg for altid at have rigeligt med mad og lækkerier i huset. Når man har et stort udvalg af sager derhjemme er man mindre tilbøjelig til at gå ud og købe dyr slik eller tage ud og spise. Det er selvfølgelig en balance man skal finde - der er mange, der har det på den måde, at de ikke kan have slik ol. i hustet uden at spise det. MEN tricket er altså at have en tilpas mængde derhjemme, så man ikke bliver fristet til at gå ud og betale dyrt for det.
 • Køb brugte ting. Står du og mangler noget bestemt? Så skulle du overveje at købe det brugt - der kan være rigtig mange penge at spare ved at købe brugt. Der findes rigtig mange gode sider på nettet, hvor man kan købe brugte ting. Se f.eks. QXL, Gul og Gratis, Ebay.
 • Sælg ting du ikke bruger. Har du en eller anden genstand, som du ikke har brugt i 6 måneder eller mere? Så var det måske en idé at sælge den. Tit og ofte har vi mennesker en tendens til at investere i ting, som nærmest kan virke livsnødvendige. Når der så er gået noget tid bliver denne genstand gemt væk i et hjørne og vi glemmer alt om den igen. Så sæt en dag af til lige at gå huset eller lejligheden igennem og find disse engang livsnødvendige ting, og sæt dem derefter til salg på f.eks. Gul og Gratis.
 • Drop din fastnettelefon. Du kan med fordel overveje at droppe din fastnettelefon og så udelukkende bruge mobilen. For mange er der ikke nogen god grund til BÅDE at have en fastnettelefon OG en mobil. Derudover findes der så mange gode mobilabonnomenter efterhånden, hvor man næsten ikke kan forstå, at det kan løbe rundt med så lave priser. Jeg anbefaler Telmore eller Oister.
 • Køb aldrig ting på afbetaling. Det er nemlig alt for dyrt! Det bedste er altid at betale kontant. Hvis man ikke kan betale kontant, bør man måske spørge sig selv, om det man er ved at købe ikke kan vente til man HAR råd! Hvis man er helt sikker på, at det ikke kan vente til man har råd, og det virkelig er noget man behøver nu og her, så tag en snak med din bankmand. Meget ofte er det betydeligt billigere at låne igennem din bank fremfor at melde sig til en afbetalingsordning gennem det firma, der sælger varen.
 • Er du kristen? Hvis ikke bør du overveje at melde dig ud af folkekirken og spare kirkeskatten.
 • "Isvand tak!" Når du er ude og spise, så bestil isvand i stedet for sodavand, øl eller vin. Det kan måske umiddelbart virke lidt kedeligt, men tænk over det engang. Er det ikke bare en vanesag, at du altid bestiller cola, hver gang du er ude og spise? Mange af de her spiesteder med "spis-alt-hvad-du kan"-konceptet er som regel billige når det gælder maden. Det de i virkeligheden tjener på er drikkevarerne til maden! Men bestiller du et glas isvand, kan du holde den billige linie hele vejen igennem.
 • Er du til modetøj? Hvis du er en af de smarte typer, som godt kan lide at gå i modetøj, så burde du tage et kig på Trendsales.
 • Drop cigaretterne! Dette punkt behøver vist ikke nærmere uddybning.
 • Undgå 7-Eleven og andre døgnkiosker. Det er så nemt, og der ligger altid lige en 7-Eleven nede på hjørnet. Men de tager overpriser for alting. Sørg for at gøre dine indkøb om dagen, så du ikke pludselig står og mangler noget kl. 2 om natten. DSB-kioskerne er også med på listen.
 • Kender du Skype? Hvis du har venner eller familie i udlandet, som du er jævnligt i kontakt med, bør du kigge nærmere på Skype. Skype er en tjeneste, der gør at du gratis kan tale med andre mennesker over hele verden. Det kræver bare, at man har et headset med mikrofon og en computer med internetforbindelse. Det kræver at både du og din ven installerer Skype-klienten, som kan hentes på Skype.com. Der er ikke nogen skjulte udgifter, og der er ikke noget skrevet med småt. Det er bare 100% gratis hele vejen igennem :-)
 • Betaler du for meget i husleje? Hvis du bor i København eller Århus kender du sikkert alt til høje boligpriser. Det kan godt betale sig at holde øjenene åbne efter en bedre bolig end den, du sidder i nu. Det er selvfølgelig besværligt at flytte, men hvis man kan spare penge på det på sigt, er det værd at overveje. Hvis du ikke allerede er medlem af en boligforening bør du se at få dig meldt ind. Og ja, det er nogle gange lang venteliste, men det er netop grunden til at du skal melde dig ind I DAG!
 • Spar på strømmen. Dette er helt sikkert også et af de sparetips du har hørt før, men her kommer det så igen: spar på strømmen! Hvis du har meget elektronisk udstyr bør du overveje at slukke for det på kontakten om natten, og når du ikke er hjemme i længere tid. Mange elektroniske apparater som DVD-afspiller, fjernsyn har en standby-funktion, som gør at de står og sluger strøm selv, når man har slukket dem. Sørg derfor på at slukke på kontakten på væggen.
 • Er din bank for dyr? Hvis du synes, at du betaler for meget i rente på dit banklån, så kan det være at du rent faktisk også GØR det. Det kan godt være, at du er gode venner med din bankrådgiver, men der kan altså nogle gange være mange penge at spare ved at skifte bank. Der findes en rigtig god oversigt, der sammenligner de forskellige banker i Danmark. Find den her.

Sidebar

Footer